News

Paris Mobile Photography Festival 2013

 

under construction/translation !!

 

29, 30 nov + 1 dec wordt/is in Parijs het Paris Mobile Photography Festival 2013 gehouden. Het is geen expositie, maar bedoeld als uitnodiging voor (aanstaande) mobiele fotografen/kunstenaars om deel te nemen aan lezingen, seminars, workshops, etc. Het is een jaarlijks evenement en wordt/is nu voor de 2e keer gehouden. Op het Europese continent (naast London) één van de meest aansprekende mobiele fotografie (iPhoneography) evenementen. Aan het festival is o.a. een mobiele fotografie wedstrijd verbonden, georganiseerd door Tribegram ; 5 categorieën, waaronder categorie 'Abstract'. Ik heb ingezonden op de categorie Abstract en werd aangewezen als Winner Tribegram Abstract Award

  .. affiche Festival   .. winnende foto

Mobile Art Europe

Eind mei ben ik benaderd door de Vernissage Mediengruppe te Heidelberg (Duitsland). Ik ben gescout voor het Mobile Art Europe project. De vraag was of ik interesse had in deelname aan het MAE-project met als mogelijk vervolg mijn deelname aan de Mobile Art Europe Messe in Berlijn (Duitsland). Om te worden toegelaten tot het project en de expositie in Berlijn moest mijn werk door een vakjury beoordeeld worden. Om een lang verhaal kort te houden ; op 11, 12 en 13 oktober exposeer ik met 6 werken op de Mobile Art Europe Messe in Berlijn.

 

Voel me best wel trots ... exposeren in Berlijn. Na enkele exposities in USA nu ook Europa (Duitsland) in. In Berlijn wordt geëxposeerd door deels traditionele fotografen en deels Mobile/Digital Artists. Ik heb 6 werken gekozen om in Berlijn te laten zien. 'Minder is meer' heb ik geleerd, dus 6 werken lijkt me niet teveel. Ik heb de 2 op canvas geprinte werken van een Hahnemühle glossy vernislaag voorzien. Het resultaat vind ik super ; meer contrastrijk en kleurrijker.

.. Hahnemühle Glossy  .. brushed aluminum   .. plexiglas

Ik heb al 3 op alu-dibond geprinte werken klaar staan en wil nog een paar prints op ander materiaal. Mijn keuze valt op 1 print op plexiglas + 1 print op geborsteld aluminium. Beide werken heb ik laten drukken bij Printyourmoment ... fantastische prints !

Berlin, Museum für Kommunikation .. tjongejongejonge wat een chique omgeving om te exposeren. Ik heb de 6 werken opgehangen. Daarbij zijn er 2 beschadigd omdat ze naar beneden vielen. Weliswaar kleine beschadigingen en nog toonbaar, maar helaas niet meer verkoopbaar.

.. één van de vele galerijen

Mijn werk hangt op één wand met de fotokunst van Jan Peter Vos. Heerlijke kleurrijke en abstracte fotokunst van deze NederDuitser. Het is een gelukkig toeval dat onze werken op één wand hangen. Gelukkig, want in vergelijk tot de andere foto-artiesten, knallen/spatten de kleuren eraf .. onze werken versterken elkaar.

  .. mijn werk (rechts) + van Jan Peter Vos  

De tentoonstelling wordt geopend met een heuse Vernissage. Ik schat het aantal aanwezige genodigden die avond op 120.

  ..Vernissage   

Gaandeweg de tentoonstelling stel ik vast dat Eric Dijkstra de enige iPhoneographer onder de foto-artiesten is .. de enige purist wat betreft het 100% (dus uitsluitend) gebruiken van mijn iPhone/smartphone bij het maken van mijn fotokunst. Vaak zie ik verbazing en bijna ongeloof, maar ook bewondering op de gezichten van de bezoekers als ik mijn uitleg geef over het ontstaan van mijn werk. Ik heb veel positieve en enthousiaste reacties gekregen. Ondanks dat ik niets heb verkocht, heb ik een voldaan/goed gevoel aan deze Mobile Art Europe expositie overgehouden. Ik heb veel geleerd ; o.a. 'minder is meer', volgende keer laat ik 3 (hooguit 4) werken zien, zoals mijn buurman Jan Peter Vos dat deed .. ik heb veel leuke contacten opgedaan en heb vastgesteld dat 'de Duitser' een positief kritische kunstbenadering geeft.

  .. Aufnahmen RBB

set design for theater and drama

Mijn eerste opdracht + direct daarna mijn tweede opdracht afgeleverd. Ik kreeg de 2 opdrachten van Marian Pankow. Marian is werkzaam als regisseur, theaterdocent, tekstschrijver.

De eerste opdracht was een slideshow met 5 van mijn werken als decor voor het toneelstuk 'Vast in het donker', geregisseerd door Marian Pankow en op 17 + 19 april gespeeld door Segbroek Theaterplan in het Koorenhuis in Den Haag.

... impressie toneelstuk 'Vast in het donker'.

Aansluitend kreeg ik van Marian de opdracht om een ontwerp te maken voor theater Santiago voor de voorstelling 'Sjaak', geschreven en geregisseerd door Marian Pankow. Deze voorstelling werd op 18 mei meerdere malen gespeeld op het Fringe festival Delft . Mijn ontwerp werd gebruikt voor een flyer, als omslagfoto op FaceBook en als achtergrond bij 'Sjaak'.

... mijn ontwerp voor 'Sjaak' ...

FoonArt show Waanders

Vanaf 2 april a.s. exposeer ik bij Waanders Boekverkopers in het centrum van Zwolle. Een betere locatie kan ik me niet wensen ; hartje centrum, veel publiek, goed publiek, ruimte voor 18 werken ....

.. impressie kunstverdieping Waanders.

De FoonArt expositie duurt tot ongeveer medio mei. Medio mei staat de verhuizing gepland van Waanders naar hun nieuwe locatie in de Broerenkerk. In dit Blog wil ik vertellen over mijn voorbereidingen tot en met het inrichten van deze iphoneart expositie.

8 maart voor een laatste keer bij Waanders gekeken naar welke hangplekken ik wil gebruiken. Er wordt plaats geboden om zeker 18 werken op te hangen, maar dat wordt mij te veel en te duur. Zoals ik er nu over denk, worden het 10-12 werken. Ik heb lang getwijfeld over de plekken boven de ramen, maar omdat die ruim boven ooghoogte vallen, vallen die plekken af. Vier werken hangen in loop en zicht van de klant/bezoeker en 6-8 werken hangen aan de expositieborden bij de leestafel/koffiecorner ... Ik heb een (voorlopige) keuze gemaakt voor welke werken er komen te hangen en welke afmetingen de werken moeten zijn ... 1 werk wordt ingelijst onder passepartout en de overige werken worden op canvas geprint ... Maandag 11 maart hak ik alle knopen door, want uiterlijk woensdag 13 maart moet de opdracht bij de 'printer' liggen.

14 maart opdracht gegeven aan Copy & Mail Centre Bosch BV (CMCB) in Nijverdal ; 11 canvas werken van 90 * 90 cm gespannen op raam. Eén werk heb ik besteld bij Artflakes ; een gallery fotoprint op aluminium plaat van 50 * 50 cm. In totaal komen er dus 12 werken te hangen.

15 maart heb ik de bij Vistaprint bestelde visitekaartjes ontvangen ; éénzijdig bedrukte kaartjes, zonder franje .... 'meenemers' van de leestafel.

19 maart begonnen met maken van 'catalogus' ter grootte van hooguit één A4 ; bevat een mini afdruk van ieder werk met per werk vermelding van de titel, gebruikt print- en raammateriaal en de prijs.

23 maart het bij Artflakes bestelde werk heb ik ontvangen, ziet er goed uit.

.. printen bij CMCB

28 maart A4 'catalogus' klaar, profiel klaar, schrift gekocht voor eventuele reacties, visitekaartjes gereed.

29 maart heb ik de 11 werken bij CMCB opgehaald, ziet er super uit, topkwaliteit.

Nog een paar (Paas)dagen om het ophangmateriaal aan alle werken te bevestigen.

2 april mijn expositie ingericht ; ziet er echt fraai uit ... zie maar !! ik mis wel de glans op een enkel werk, vooral op het werk (Roxanne) dat ik samen met Renee Lentz heb gemaakt. Wellicht dat een vernis laag daar wonderen kan doen, maar moet ik helaas wel wachten tot einde expo.

     .. impressie

 4 april staat nu ook vermeld op de website www.waandersboekverkopers.nl  -> expositie in de winkel .. ik heb Zwols huis aan huis blad 'Peperbus' een mailtje gestuurd, met de vraag of er een artikeltje aan mijn expositie gewijd kan worden.

13 april even gekeken of er al een reactie in het schriftje staat ... helaas blanco.

17 april lees ik het artikel in de Peperbus ;

.. gratis reclame, maar een volgend keer schrijf ik zelf het artikel, want het is mij wat te magertjes.

18 april naar aanleiding van het Peperbus-artikel werd ik benaderd door Mary van Riel, portefeuillehoudster Kunst bij WijZ de Terp met het verzoek om van gedachten te wisselen over een eventuele expositie in WijZ de Terp. Dinsdag 23 april praten we met elkaar hierover.

20 april hè hè eindelijk een reactie in mijn expo-schriftje ; een positieve reactie. Ik ben hier heel erg blij mee, want reacties/kritieken zijn enorm stimulerend en inspirerend, daar doe je het voor ...bedankt !!

21 mei heb ik mijn expo bij Waanders beëindigd. In totaal 5 reacties in mijn expo-schriftje (4 positieve + 1 onzin). De bedrijfsleider zei mij veel positieve reacties te hebben gekregen. Ikzelf kreeg enkele kritische reacties ; meerdere van de geëxposeerde werken hadden beter geprint kunnen worden op foto papier in plaats van op canvas en .... het was een beetje van hetzelfde (menselijke silhouetten), te weinig variatie. Reacties waarin ik mij volledig kan vinden.

Samengevat : mijn eerste expositie in mijn eigen woonplaats op een voor/door kunstenaars gewilde locatie ... een prima podium ! Mijn eerste ervaring met het voorbereiden van een expositie ; hoeveel werken, op welke plekken, ooghoogte, investeringen, keuze materialen.                     

 

 

 

 

 

Tucson impression

Vanaf 2 maart tot 25 april exposeren @susetoo Susan Libby en ik met een selectie van 16 werken in the Source Salon and Spa in Tucson / Arizona VS. Zonder Susan haar medewerking en inzet was dit nooit gelukt .... alle dank en lof naar haar !!! Susan heeft deze lokatie geregeld, Susan heeft de prints en de lijsten geregeld, Susan heeft de werken ingelijst, Susan heeft de flyer gemaakt, Susan heeft de uitnodigingen verspreid. Alles wat aan deze expo vooraf is gegaan heeft Susan geregeld én .... Susan verzorgde de opening en Susan gaf een workshop fotobewerking tijdens de opening.

In dit Blog geef ik u vanaf 2 maart a.s. een impressie van onze expositie. Zaterdag 2 maart 18:00 uur gaat onze expo van start. Susan heeft vorige paar weken flyers/uitnodigingen uitgereikt aan vrienden en bekenden, met daarbij het verzoek om de flyer over de expo verder te verspreiden.

2 maart ... deze foto's van Susan ontvangen. De foto geeft een beeld van enkele opgehangen werken. 

 

3 maart ... hiep hiep hoera !! Vannacht 02:00 uur Zwolse tijd is de expositie van start gegaan. Door 8 uren tijdsverschil komt dat neer op gisteren 2 maart 18:00 uur Tucson tijd. Goed gevoel, want het is mijn eerste expo en toch ook wel balen dat ik niet bij deze eerste expo aanwezig kan zijn.

Ward6 (juni-aug)

In de maanden juni en juli heb ik samen met nog 9 artiesten/kunstenaars geëxposeerd in Ward6 in Tucson. Hieronder een bewerkte foto impressie van mijn in Ward6 geëxposeerde werken.

       .. impressie   

 


Ward6 (Nov 22nd - Jan 22nd)

Wederom een uitnodiging om deel te nemen aan een expositie/show in Tucson en ook nu in Ward6. Ik heb nu een nieuwe contactpersoon in Tucson ; Marco Prado . Marco haalt voor mij de prints van de drukker, regelt inrichten/ophangen en zorgt voor eventuele financiële afhandeling. Voor deze tentoonstelling heb ik ik drie grote prints (90cm x 90cm) op alu-dibond laten drukken bij Graphic Impact Tucson . Met de kleinere ingelijste werken exposeer ik niet meer. De opbrengsten uit eventuele verkoop van geëxposeerde werken komt deels ten goede van Integrative Touch for Kids. Een uitstekende gelegenheid om mijn iPhoneography kunsten weer in Tucson te kunnen vertonen.

                         

 

 

 

 

 

 

 

de Terp

 

.. impressie